Auzu cepumi ar cidoniju sukādēm

Vēl atceroties, cik gardi sanāca vienkārši smilšu mīklas cepumiņi ar karameli, arī šoreiz izlēmu šos cepumus papildināt ar karameli. Iebēru katliņā cukuru, pielēju nedaudz ūdeni un atstāju uz mazas uguns lai vārās. Kad sāka brūnēt, sāku apmaisīt un kad karamele bija skaisti brūna, ar karoti apsmērēju cepumus un noliku, lai karamele nožūst. :) Gardi! :)

Nepieciešams:

3 krūzes (kopā 900ml) milti,
200 grami cukurs,
200-300 grami auzu pārslas,
1 ēd.k. cepamais pulveris,
šķipsna sāls un soda,
divas saujas cidoniju sukādes,
200 grami auksts sviests,
350 ml piens,
1 ola,
1 tējk. vaniļas ekstrakts.

Bļodā ieber miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli. Tad iestrādā tajos sviestu. Pieberu klāt auzu pārslas un gabaliņos sagrieztas cidoniju sukādes, samaisu.

Tālāk tik jāpielej piens, vaniļas ekstrakts un jāpieliek ola. Jāsamīca mīkla. Šī mīkla nebūs rullējama, tāpēc tā būs ķēpīga (nevajag censties vēl bērt milts klāt), uz pannas būs jāliek ar karoti.

Kad mīkla samīcīta, liekam ar karoti uz pannas cepumus.

Jācep kādas 10-15 minūtes.

Autore: Ilze Lipska